Ми - ерудити

2014-12-04

/Files/images/Фото2059.jpg

04.12.2014 року у рамках предметного тижня 4 класу був проведений позакласний захід, інтелектуальна гра «Ми – ерудити». Гра проходила у формі змагань.

Проведення гри мало на меті створити максимально комфортні умови для формування міцного учнівського колективу, вмінню працювати у команді, стимулювати пізнавальну активність, розвивати самостійність та креативність мислення, збагачувати словниковий запас; виховувати почуття колективізму, відповідальність перед собою та командою.

Для того, щоб надати грі емоційного забарвлення, на початку була проведена рефлексія настрою у вигляді театралізації за участі Феї (Басенко В.), Незнайки (Удовиченка Р.) та Знайки (Мозоля Н..)

Для гри були запропоновані такі тури:

І тур - «У світі слів» - у ньому усі команди повинні були скласти якомога більше слів із одного запропонованого; розшифрувати прислів’я та пояснити його. ІІ тур – «Казкова галявина» - розшифрувати імена казкових героїв (на швидкість); дописати якомога більше їх до певної категорії ( добрий герой, злий, хитрий і підступний, смішний і веселий…) ІІІ тур – «Всезнайки» - кожній команді потрібно було дати якнайбільше правильних відповідей на поставлені запитання. ІV тур – «Ми - українці» - у цьому конкурсі капітан кожної команди мав змогу проявити свої інтелектуальні здібності та принести додаткові бали своїй команді, витягнувши з чарівної скриньки питання, і, давши відповіді на них, також скласти невеличку розповідь про Україну для іноземця, який не був у нашій державі.

Дітям дуже сподобався захід, бо з нього вони змогли взяти для себе багато чого нового, а найголовніше – проявити себе, свої творчі та інтелектуальні здібності.

Перемогу у змаганнях здобула команда «Розумники», а ІІ місце чесно посіла команда «Допитливі».

Слідкуючи за перебігом змагань, мені як класному керівникові було приємно спостерігати за тим, що наші учні талановиті, розумні і прагнуть пізнавати нове, переступаючи бар’єр невідомого.

Талановиті та розумні діти – світле майбутнє кожної держави!

Класний керівник 4 класу: Абранська А.М.

Кiлькiсть переглядiв: 191

Коментарi