Свято казки у 3 класі

2013-12-18

Свято казки

18.12.2013 року в 3 класі у рамках подорожі по «Барвінковій країні» був проведений позакласний захід з читання «Подорож сторінками казок». Захід проходив у формі змагань двох команд 3 класу. Надати емоційного забарвлення заходу допомогли інсценізація народної казки «Ріпка» учнями 1- 2 класу та пісня «Свято казки» у виконанні учениці 6 класу Дорохової Яни.

Метою свята було розкрити роль казки у розвитку особистості, розширити світогляд учнів, вчити розуміти моральний зміст казок, розвивати творчі здібності, інтереси, зв’язне мовлення, словниковий запас; виховувати доброзичливе ставлення один до одного, прищеплювати любов до казок.

Змагання оцінювало журі у складі вчителів початкових класів Л.Я.Терещенко, І.М.Прохорчук та А.В.Федоріної.

Для змагань були запропоновані такі конкурси:

І – Інтелектуальний конкурс «Розминка» - діти мали активізувати свої знання про казки, ІІ - «Телеграма» - діти згадали казки народів світу та їх героїв, ІІІ – «З’єднай прислів’я» - працюючи над цим завданням, учні будували монологічне висловлювання, доводячи свою думку, IV- «Країна загадок»- учні згадували загадки про казки та їх персонажів, V - «Інсценізація казок» - учні показували свої акторські здібності.

За кожен конкурс кожна команда накопичувала відповідну кількість балів, які фіксувалися членами журі. У кінці свята усі накопичені бали вилилися у загальний результат.

За активну участь у змаганнях діти отримали грамоти, подарунки та масу позитивних емоцій. Команда переможців поділися з усіма присутніми на святі своїми враженнями та побажаннями.

Кiлькiсть переглядiв: 220

Коментарi