• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар "О, мово чиста! О, слово ніжне!"

Семінар "О, мово чиста! О, слово ніжне!"

2015-03-19

19 березня 2015 року на базі Олексіївської ЗОШ I – III відбувся районний семінар для вчителів української мови і літератури з теми «Креативна педагогіка на уроках словесності». Учасники заходу мали змогу відвідати два відкритих уроки. Зокрема відкрили семінар вчитель I кваліфікаційної категорії Притула Т.Г. та вчитель російської мови II категорії Блохіна І.Ф., які провели інтегрований урок із української мови у 5 класі на тему «Лексичне значення слова. Однозначні та багатозначні слова (повторення)». Ними були використані такі форми роботи як «Відреставруй словникове намисто», «Упіймай незнайка», «Набиваймо руку», «Встанови відповідність», «Закінчи речення», «Склади монологічне висловлювання» та «Рефлексія «Сходинками успіху».

Продовжила творчий марафон вчитель II кваліфікаційної категорії Слєдкова О.О., яка презентувала комбінований урок української літератури у 8 класі на тему «Осип Назарук “Роксоляна”. Історичні події XVI століття. Проблема кохання і служіння народу в повісті». Реалізовуючи державні вимоги програми, вчитель використала такі форми та прийоми роботи на уроці як «Бартер», «Конкурс «Інтелектуал», «Історичний калейдоскоп», «Робота з історичною картою», «Захист проекту», «Складання ментальної карти», «Рецензування виконаної роботи за критеріями оцінювання», «Дискусія в балах», «Шість капелюхів мислення», «Зміна «капелюхів мислення», «Порожнє крісло».

Учителі нашої школи творчо підійшли до вибору форм роботи на уроках. Такі висновки ми зробили посилаючись на відгуки та рекомендації колег та, зокрема на слова подяки нашого районного методиста Рудої О.В.. Щиро дякуємо усім учасникам семінару, завжди раді поділитися досвідом і бажаємо відкрити для себе нове на наступних районних семінарах.

З повагою колеги Олексіївської ЗОШ I – III ступенів.

Кiлькiсть переглядiв: 184

Коментарi